Undervisningen

Hvad består undervisningen af?

Den lovpligtige køreuddannelse er på 53 lektioner a´45 min. Det indbefatter 29 lektioner i teori, 4 lektioner på manøvrebane, 16 lektioner i øvelseskørsel på vej og 4 lektioner på glatbane. Herunder kan du læse om de forskellige elementer i køreuddannelsen, og hvad jeg lægger vægt på i min undervisning. Så ved du mere om, hvad du kan forvente hos Libbers Køreskole.

Teori er en forudsætningen for, at vi kan færdes sikkert på vejene

For at give dig de bedste betingelser for at lære teorien, har jeg valgt at lave hold på kun 6 eller 9 elever. Jeg lægger vægt på den gode relation, og da vi kommer til at tilbringe flere timer sammen hver uge, har jeg valgt at afholde teori 10 gange af 3 lektioner, da jeg tror det er bedre kun at have 3 lektioner efter en lang skole-/arbejdsdag. Her vil jeg trække på min mangeårige erfaring som underviser, hvor netop relationen til den enkelte elev var en af mine spidskompetencer.

I teoriundervisningen vil jeg drage nytte af mine pædagogiske kompetencer, så formidlingen af stoffet bliver en både lærerig og inspirerende oplevelse for dig.

Jeg praktiserer en dialog baseret undervisning og krydrer den med gode historier fra mine egne erfaringer. Teori skal nemlig IKKE læres udenad – den skal forstås, hvis du skal blive en god og hensynsfuld billist.

Rat og instrumentbræt
Libber står ved siden af bilen med en elev inden i bilen der bruges ved en køreskole i Hedensted

Manøvrebane (kravlegården)

Efter kun 2 gange teori skal vi en tur på manøvrebanen. Det er et lukket område, hvor du stille og roligt får lov til at lære bilen at kende. Her skal du igennem en masse små øvelser, hvor der trinvis bliver bygget ovenpå – altså startende fra en let øvelse til en lidt sværere øvelse. Du sidder selv i bilen og det meste foregår i 1. gear. Det plejer at være en rigtig hyggelig dag.

Jeg benytter manøvrebanen på Vejle Køretekniske Anlæg, Grøndalsvej 364, 7100 Vejlet

Øvelseskørsel på vej

Allerede efter 3. teoriundervisning skal du ud at køre i den rigtige trafik. Men bare rolig – selvom du sidder bag rattet, er det mig som kørelærer, der er chauffør af bilen – jeg har jo også pedaler i min side.

Køreuddannelsen er bygget således op, at først gennemgås teorien til de enkelte øvelser, og når så vi er ude at køre, øver vi de specifikke øvelser i praksis, som I lærte om til teori. Lige som på manøvrebanen starter vi med nogle lette øvelser og bygger derefter hele tiden sværere øvelser ovenpå. Er der noget, du har specielt svært ved, tilpasser jeg øvelseskørslen til dig.

Det vigtige er, at du hele tiden føler dig tryg og er klar til næste step. Du vil komme til at øve de forskellige øvelser mange gange, og jeg vil gøre mit til, at du bliver en god og sikker bilist, inden jeg slipper dig. Alt øvelseskørsel vil som udgangspunkt køres i og omkring Hedensted og Vejle torsdag mellem kl. 8:00 – 15:30 og fredag mellem kl. 8:00 – 13:00.

bagfra bil
Speedometer og anden køreinformation

Køreteknisk kursus (glatbane)

Noget af det sidste i køreuddannelsen er “Kørsel på Køreteknisk anlæg”.

Formålet med kurset er, at du opnår en indsigt i, hvordan bilen reagerer i kritiske situationer, så panikreaktioner undgås.

Du skal bl.a. foretage opbremsninger på kortest mulig strækning ved forskellige  hastigheder og lave forskellige undvigemanøvrer.

Kurset bliver ofte kaldt for “glatbane”, da en del af kurset går ud på, at du skal opleve hvordan bilen reagerer, når du bremser og drejer på et glat underlag.

Kurset foregår i trygge rammer på Vejle Køreteknisk Anlæg. Her er ingen modkørende og øvelserne laves enkeltvis. Ude på vejene er alle situationer forskellige, men kurset giver dig alligevel et indblik i, hvordan bilen reagerer i forskellige situationer.

Det plejer at være en MEGA hyggelig og sjov dag.

Køreprøven

Når alle 53 lovpligtige lektioner er læst – og jeg mener du er klar, er det tid til at booke en køreprøve.

I videoen til venstre kan du se, hvad du også kan blive spurgt om til den praktiske prøve. Hvis du ikke består det hele –  så bare rolig – du skal nok få det lært inden du skal til prøve